FAQ

Onko teillä todella eläviä bakteereja joissain tuotteissanne?

Kyllä … koska kasvoillasi on todella eläviä bakteereja.

Jos sinulla ei olisi, olisit pulassa. Ensimmäinen vastaan tuleva patogeeni kolonisoisi ja saisit todella ikävän ihosairauden.

Lisäämme bakteerit suojellaksemme sinua.

Miksi ei putsareita?

Pitkät puhdistusaineille!

Meillä on monia vahvoja argumentteja niitä vastaan. Käy osoitteessa fuxoap.org tutustuaksesi niihin lisää.

Vaahtoavat tuotteet ovat huonoja ihon suojan toiminnalle, huonoja ihon mikrobiomille ja huonoja sinulle. Et ole luonnostasi likainen. Älä usko mainoskampanjoihin.

Sen sanottuamme … ottaen huomioon COVID-tilanteen … sinun pitäisi pestä kätesi. Jätä vain muu vartalosi pois siitä, jos et halua nopeuttaa ikääntymistä.

WTF. Miksi Sapienic Boost on niin kallis?

Olemme pahoillamme. No… vähän pahoillamme.

Uutamme sapieenihappoa Tansaniassa alkuperäisenä kasvavan viiniköynnöksen siemenistä. Siemenet ovat pieniä, ja lopullinen sato on vain noin 6 %, joten sen tuottaminen on kallista. Siemenkodat myös räjähtävät ja heittävät siemenet noin 15 metrin päähän, mikä on hyvin ärsyttävää.

Ainoa muu luonnollinen sapieenihapon lähde on ihminen, emmekä halua kylvettää ihmisiä liuottimissa sen uuttamiseksi. Ellet sitten tarjoudu?

Missä voiteet?

Ymmärrämme, että olet luultavasti tottunut kosteusvoiteeseen. Olemme jakaneet kosteusvoiteen kahteen osaan … Lipidivaiheeseen ja seerumivaiheeseen. Näin voit räätälöidä tuotteen ihosi tarpeiden mukaan. Lisää enemmän öljyä, jos ihosi on kuiva, ja enemmän seerumia, jos se on kosteusköyhä

Tämä tarkoittaa myös sitä, että voimme jättää pois emulgointiaineet, jotka normaalisti häiritsisivät ihosi luonnollista mikrobiomia.

Unohdan jatkuvasti brändinne nimen. Miksi piti valita niin surkea nimi?

Tiedämme, että nimi ei ole raflaava.

Se sanotaan “sap – ee – en – ic”.

Sapieenihappo oli pääsyy nimeen – se on tähtiraaka-aineemme. Happo nimettiin ainoan sitä tuottavan eläinlajin – Homo sapiens – mukaan, ja se on ihmisen talissa runsaimmin esiintyvä rasvahappo. Olimme kyllästyneitä näkemään muiden merkkien väittävän jäljittelevän talia, vaikka se on todella vaikeaa.

“Sapiens” tarkoittaa latinaksi myös “viisasta”, ja tuotemerkki on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat hieman viisastuneet.

Myös .com oli saatavilla.

Voinko käyttää Sapienic-tuotteita suosikkiputsarini kanssa?

Kyllä voit, mutta kehotamme sinua harkitsemaan asiaa uudelleen. Lajimme on noin 300 000 vuotta vanha, ja olemme pärjänneet varsin hyvin ilman vaahtoavia tuotteita 299 900 vuotta siitä.

Emme ole kehittyneet tarvitsemaan saippuaa.

On kuitenkin selvää, että tarvitsemme ihon luonnollista öljyä. Miksi haluaisit emulgoida öljyn pois iholtasi ja pestä sen viemäriin? Kukaan ei voi korvata sitä tehokkaasti. Talin jäljittely on kuin yrittäisi jäljitellä rintamaitoa… voimme yrittää, mutta emme todellakaan pysty kilpailemaan aidon aineen monimutkaisuuden kanssa.

Onko tuotteet miehille vai naisille?

Teemme tuotteita Homo sapiens sapiensille. Siitä tuotemerkin nimi.

Emme tee eroa sukupuolten tai roturyhmien välillä.

Miesten ja naisten iholla on eroja. Miesten iho on karvaisempi ja keskimäärin hieman rasvaisempi. Myös eri roturyhmien ihossa on eroja. Nämä erot ovat kaiken kaikkiaan vähäisiä, eivätkä ne anna aihetta erillisten tuotesarjojen suunnitteluun.

Mikä on tuotteiden pH?

Asetamme kaikkien tuotteidemme pH-arvon noin 5,3:een. Tämä on riittävän hapanta ylläpitämään happovaippaa ja edistämään hyvää suojatoimintaa ärsyttämättä ihoa.

Keitä te oikein olette?

Olemme anarkistisia tiedemiehiä, jotka ovat helkutin innokkaita häiritsemään kauneudenhoitoalaa, jota pidämme syvästi virheellisenä. Nykytilanne ei ole hyväksi ihmisille eikä planeetalle. Jos emme saavuta mitään muuta kuin pakotamme ihonhoitoteollisuuden järkevöitymään, pidämme tätä yritystä onnistuneena.

Mitä sapieenihappo tekee minulle?

Sapienic Boost lisää ihon kiinteyttä keskimäärin 12 % 28 päivässä ja lisää ihon kosteutta noin 30 % (keskimäärin 20 ihmistä).

Tiedämme, että sillä on kyky muuttaa ihon mikrobiomia – se on selektiivisesti myrkyllistä Staphylococcus aureukselle ja sitä voivat käyttää ihon avainmikrobit ravintoaineena – joten toivomme, että se normalisoi ihon, joka on dysbioottinen (häiriintynyt mikrobiekosysteemi).

Mitä bakteereita te käytätte?

Käytämme kolmea Lactobacillus-lajia ja yhtä Bacillus-lajia.

Bacillus on itiöitä muodostava, joten se voi pysyä vakaana itiömuodossa puskuroidussa vesipohjassa – Probiotic Mist -kasvosuihkeessa.

Lactobacillus on hieman herkempi, joten kapseloimme sen ja hajotamme sen vedettömään öljypohjaan, jotta se pysyy hengissä. Se herää henkiin vasta, kun se altistuu vedelle ihollasi. Nämä ovat Probiotic Boost -tehohoidossa.

Pitääkö tuotteet säilyttää jääkaapissa?

Ei. Olemme tehneet kotiläksymme, ja ne säilyvät 18 kuukautta 30˚C:n lämpötilassa. Osa kannoista on luonnostaan stabiileja itiöinä, ja muut kannat olemme kapseloineet pitääksemme ne elinkelpoisina.

Milloin valitsen PRIME-tuotteet?

Kun olet yli 35-vuotias.

Kuka omistaa yrityksen?

Yrityksen perustaja ja omistaja on eteläafrikkalainen tiedemies ja yrittäjä. Hän asuu pienessä maalaistalossa Kwa-Zulu Natalin maaseudulla melko suuren perheensä kanssa. Hän kylpee päivittäin, mutta ei ole käyttänyt saippuaa tai shampoota yli kymmeneen vuoteen.

Mitä tarkoitatte hiilineutraalilla?

Otamme huomioon raaka-aineiden ja pakkausten valmistuksessa syntyvät hiilipäästöt (vapautuva päästöt). Osittain tästä syystä käytämme lasia aina kun voimme. Tarkastamme myös hiilen, joka syntyy tuotteen valmistuksessa ja kuljetuksessa sen lopulliseen määränpäähän. Pyrimme kaikin tavoin vähentämään näitä päästöjä. Ostamme eettisiä hiilidioksidipäästöjen kompensaatioita niiden päästöjen osalta, joita emme voi välttää. Kun vaikutusvaltamme kasvaa, voimme painostaa toimittajiamme vähentämään hiilijalanjälkeään entistä enemmän.

Oletteko luomusertifioituja? Minkä tahon?

Kyllä … Ranskan Ecocertin COSMOS-luomustandardien mukaisesti. Ecocert tarkastaa raaka-aineet, valmistuksen ja pakkaukset. Pidämme näitä standardeja hyödyllisenä lähtökohtana, emme päämääränä. Standardeissa on näkökohtia, jotka eivät mielestämme ole riittävän tiukkoja, mutta ne tarjoavat silti tarkastetun perustason, joka vakuuttaa sinut siitä, että tuotteesi ei sisällä tiettyjä asioita.

Satutitteko pupuja?

Ei. Olemme hieman vastenmielisiä, emme ilkeitä. Emme ole koskaan testanneet tuotteitamme eläimillä. Me testaamme ihmisillä. Emme osta raaka-aineita toimittajilta, jotka testaavat eläimillä tai jotka tekevät sopimuksia muiden tahojen kanssa, jotka tekevät niin. Kiinassa myytäviltä tuotteilta vaaditaan edelleen eläinkokeita, joten tuotteitamme ei ole saatavilla kyseisessä maassa. Emme koskaan käytä valikoimassamme minkäänlaisia eläintuotteita … emme edes mehiläisvahaa.

Voinko sekoittaa Sapienic-tuotteita suosikkieni kanssa?

Tietenkin voit … mutta se voi olla haitaksi. Mielestämme muutama harkittu ja laadukas tuote voittaa satunnaisen sekoituksen tuotteita, joilla on erilaisia filosofioita ihon hyvinvoinnista.

Tuotteissa ei ole tuoksuraaka-aineita. Haisevatko ne pahalta?

Minimoimme hajusteiden käytön, koska ne ovat yleinen ihon herkistymisen syy. Tuotteissa on hyvin heikko vaniljan tuoksu, joka johtuu lisäämästämme 0,01 % luonnollisesta vanilliinista.

Miksi ette käytä eteerisiä öljyjä?

Eteeriset öljyt ovat monien yhdisteiden monimutkainen sekoitus. Mikä tahansa näistä yhdisteistä voi aiheuttaa allergisen reaktion iholla. Teemme kovasti töitä minimoidaksemme mahdollisesti herkistävien yhdisteiden kokonaismäärän tuotteissamme.

Minulla on herkkä iho. Sopiiko Sapienic minulle?

Rakensimme tämän sarjan herkälle iholle. Emme häiritse ihon suojan toimintaa pinta-aktiivisilla aineilla. Käytämme mietoja säilöntäaineita ja yhtä ainoaa hajustemolekyyliä hyvin pienellä prosenttimäärällä, jotta herkistymisen mahdollisuus olisi mahdollisimman pieni.

Sisältävätkö tuotteet palmuöljyä?

Emme käytä palmuöljyä, mutta osa tuotteista sisältää ainesosia, jotka on valmistettu joko kookos- tai palmuöljystä. Yleensä käytetään kookospähkinää. Kun käytetään palmuöljyä, varmistamme, että se on RSPO-sertifioitu. Ecocert auditoi tämän myös riippumattomasti COSMOS-standardien mukaisesti.

Miksi lasipakkaus? Se on painava. Siitä tulee varmasti suuri hiilijalanjälki.

Pakkausmateriaaleihin on panostettu paljon. Lasin sisältämä hiilidioksidipäästö on paljon pienempi kuin muovin (noin 1,4 kgCO2/kg vs. 3,3 kgCO2/kg), mutta se, että lasi on raskaampaa, kumoaa tämän suurelta osin. Valitsimme lasin, koska sen käytön jälkeiset ympäristövaikutukset ovat hyvin vähäiset. Muovia voidaan kierrättää … mutta kierrätysaste on alhainen ja se aiheuttaa vahinkoa ekosysteemeille, jos sitä ei hoideta asianmukaisesti käytön jälkeen. Yhdysvalloissa vain 8,4 prosenttia poisheitetystä muovista kierrätettiin vuonna 2017, ja tämä osuus oli alhaisempi kuin vuonna 2015, joten tilanne ei ole parantumassa. Lasin kierrätysaste on korkeampi (noin 26 %), eikä se ole uhka ekosysteemeille, jos sitä ei kierrätetä.