Miksi probioottien pitäisi olla eläviä

Ihminen on ollut jo noin 2 miljoonaa vuotta suurilta osin karvaton

Toisin kuin paljon karvaisemmat lähisukulaisemme, ihminen tuottaa iholla paljon öljyä huomattavin metabolisin kustannuksin. Öljy on monipuolista, ja se sisältää monia rasvahappoja (kuten sapieenihappoa), jotka ovat ainutlaatuisia ihmisen iholle.

Tämä talin öljy on ihon mikrobiomin ensisijainen ravinnonlähde, ja koska se asettaa mikrobeille ainutlaatuisia metabolisia haasteita, se suosii lajeja, jotka ovat kehittyneet yhdessä ihmisen kanssa – molemminpuolisella hyötymisellä.

Viimeisten 100 vuoden aikana ihonhoito on muuttunut. Tällä hetkellä teollisuuden suosima käytäntö on poistaa iholta luonnollinen öljy vaahtoavilla puhdistusaineilla ja yrittää korvata menetetty öljy yleensä kosteusvoiteissa olevilla petrokemian aineilla.

Tämä käytäntö häiritsee ihon mikrobien toimintaa, mikä näkyy metsästäjä-keräilijöiden ja nykyaikaista elämäntapaa elävien ihmisten ihon mikrobiomin välisissä huomattavissa eroissa.

Tulehdukselliset iho-ongelmat, kuten atooppinen ihottuma ja akne, ovat yleistyneet räjähdysmäisesti tänä aikana, ja 85 prosentilla länsimaisista teini-ikäisistä on nyt akneoireita.

Käyttäytymisen muutosten ja ruokavalion ohella ihonhoitorutiinit ovat todennäköinen syy moniin nykyaikaisiin ihohaasteisiin.

Olemme tarkastelleet ihonhoitorutiinia ihon mikrobiomin ja evoluution aikaisen menneisyytemme näkökulmasta.

Minimoimme ihon mikrobiomin ja sen mikrobien tarvitsemien lipidien tuhoamisen välttämällä vaahtoavia aineita ja emulgointiaineita.

Käytämme eläviä probiootteja korkealla cfu/ml-arvolla simuloidaksemme kosketusta luontoon. Emme käytä synteettisiä kemikaaleja, jotka muuttaisivat epäsuotuisasti ihon mikrobiomin toimintaa.

Kun asiakkaamme päättävät käyttää värikosmetiikkaa, joka on poistettava, autamme heitä poistamaan sen hellävaraisesti ja korvaamaan menetetyn talin öljyillä, jotka aiheuttavat samanlaisia aineenvaihdunnallisia haasteita mikrobiomille ja sulkevat siten pois opportunistiset patogeenit.

Kuinka probiootit auttavat ihoa voimaan hyvin

Probiootit tuottavat kosteuttavia tekijöitä ihosoluissa.

Probiootit edesauttavat ihon oman suojan toimintaa

Probiootit suojaavat syrjäyttämisperiaatteella

Probiootit suojaavat antimikrobisilla peptideillä

Esi-isiesi iho voi paremmin kuin sinun ihosi.